Sleutelwoorden

Over het trike rijden
Trike informatie - Trike

Wat is een Trike?

Een Trike is een driewielig motorvoertuig dat meestal is voorzien van een VW- motor. Trike's vallen dan ook onder de Nederlandse wet voor auto's. Dat betekent dat je er alleen mee mag rijden indien je in het bezit bent van het autorijbewijs B.Dit is voor velen nog wel eens de vraag want je hebt het gevoel dat je op een motor zit en toch mag je zo'n ding met het autorijbewijs besturen.

boom lowrider trike

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als ze toch weer aparte regels erbij verzinnen voor een extreem voertuig als dit. Vanaf 1 jan. 2002 is het dan ook verplicht om op een Trike een gordel te dragen. Is de Trike niet voorzien van autogordels dan ben je weer verplicht om een helm te dragen.

Gelukkig voor u want onze Trike's zijn allemaal voorzien goedgekeurde gordels dus hoeft u in Nederland geen helm op.In andere landen is dat weer verschillend zo erg dat de politie het soms zelf niet meer weet.Bijv.in belgiê daar moet je wel een helm op en ook nog de gordel dragen wanneer die erop zitten.Dus houd altijd rekening daarmee wanneer u van plan bent om over de grenzen te gaan met een Trike.

Het gevoel om met een Trike te rijden is niet onder woorden te brengen je moet het gewoon een keer proberen je hebt alle aandacht van de mensen want overal wordt je nagekeken dit ook omdat er ongeveer nog maar zo 1600 in heel nederland zijn.Al word de club steeds groter!!!

Een Trike is geen racemonster hij heeft ongeveer een topsnelheid van 130 km per uur maar om te genieten ga je lekker rustig toeren door de binnenwegen van Nederland en je zal zien je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest.

 

Enkele bekende trikemerken zijn:

Bos's Trikes(Trikes van nederlands fabrikaat)
Boom Trike(Duitse trikes)
Rewaco Trikes
Courage Trikes(Nieuw nederlands merk)
Easy Trike

Enkele Trike clubs in Nelderland
DTA
3Wheels
Jupileertrikers
Tukker Trikers
Cruisers

 

Polls

Wat vind u van de nieuwe site?
 

Advertentie